Плодовые культуры

Плодовые :aplle22

Яблони

Иммунные сорта яблок

Імунні сорти – основа екологічно чистої продукції

Оскільки одним з основних принципів нашої роботи є вирощення органічної (екологічно чистої) продукції , велику увагу ми приділяємо випробуванню імунних (стійких до хвороб) сортів яблунь. Особливо цікавить придатність таких яблунь для промислового садівництва. Тому важливе значення має не тільки стійкість до хвороб, а й врожайність, смакові якості, зовнішній вигляд і т.д. На теперішній час виведено чимало сортів яблунь стійких до найпоширеніших хвороб – парші та борошнистої роси : Флоріна, Топаз, Рубінола, Голд Стар, Сіріус, Оріон, Луна, Голіда, Скіфське золото, Райка Аріва, Вільямс Прайд , Моді, Голд Раш, Пінова, Мелодія і т.д.Goldrash

Нижче приведем більш докладні описи, які на нашу думку можуть викликати зацікавлення садівників.
Популярність імунних сортів яблунь стрімко зростає в останні роки. Власники присадибних ділянок які мають змогу “спостерігати” весь процесом формування і споживання продукції все більше зацікавлені в тому, щоб забезпечити свою родину плодами, які б мінімально контактували з засобам хімічного захисту, а саме яблуко було б не тільки привабливим , але й смачним (саме такий зміст ми традиційно вкладаємо в цей фрукт).
З іншого боку власники яблуневих садків зіткнулися з тим, що ціна на засоби хімічного захисту зростає набагато швидше, ніж ціна на їх продукцію. Проте, далеко не все в житті вимірюється грошима. Якщо раніше в програмах хімічного захисту садів зазначалось , що проміжок між хімічними обробками від парші складав 10-12 днів, згодом 7-10 днів, то тепер в закордонних публікаціях іноді говорять про 5-7 днів. Де ж тоді, скажіть, здоровий глузд. Якщо ми так просто, не червоніючи і оком не моргнувши збільшуємо “хімічне навантаження” не тільки на яблуко, а й на людський організм, який його споживає.

Поиск на сайте

Комментарии